Cea mai faimoasa fotografie din lume

Adaugam un articol sub tema “bizar in lume”, un lucru foarte impresionant si surprinzator. Este vorba de o fotografie din medicina care a devenit un succes imens peste tot in lume chiar provocand in Irlanda o miscare principala impotriva avortului.

Poza a fost realizata de un fotograf american, in timpul unei operatii de coloana, efectuata pe un fat aflat in uterul mamei in a 23-a saptamana. Fotograful nu se gandea ca va realiza cea mai importanta lucrare din viata lui, scopul initial fiind doar documentarea operatiei de coloana.

In timp ce Paul Harris fotografia procesul operatiei efectuate in clinica de chirurgie a Universitatii Vanderbilt din orasul Nashville, Tenesse, el a reusit sa imortalizeze momentul in care copilasul si-a ridicat mana din uterul mamei si a prins degetul medicului.

Manuta care a cucerit milioane de oameni este al lui Samuel Alexander, care s-a nascut pe data de 28 decembrie, acum doi ani. Daca ne gandim, ne dam seama cat de vulnarabila este viata unui om. Medicii au fost siguri ca fatul nu ar fi supravietuit in afara uterului, si de aceea au decis sa-l opereze in interiorul lui. Dupa interventie uterul a fost inchis la loc, astfel incat fatul sa se dezvolte in conditii normale.

Prezenta imagine este considerata cea mai importanta fotografie din domeniul medicinii si Samuel este cel mai tanar pacient care a fost supus unor astfel de operatii. Probabil Samuel Alexander Arms va avea intr-o zi posibilitatea sa-i stranga mana doctorului Brunner, de data asta in afara uterului mamei.

Anunțuri

~ de Habarnist pe Ianuarie 23, 2010.

4 răspunsuri to “Cea mai faimoasa fotografie din lume”

 1. Salut. Ai vrea un link exchange cu blogul meu? 🙂
  Daca da, da-mi de stire.

  Blog: http://*****
  Nume: Gabeeeh

  Multumesc.

 2. ete baaaa:)) zici ca-i nea la p*la

 3. eu am vazut in operatie la gineco avorton in16saptani.era cu fratele lui parazit din abdomen.era de genul numai ca au murit..super oricum

 4. dar de ce toata lumea vrea sa faca link exchange ?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: